Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: ”Memurlarımız ek zam bekliyor’

Son Mühür TV’de ‘Gün Başlıyor’ programının konuğu Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’du. Deprem bölgesinde can kaybının açıklanan rakamdan fazla olabileceğine işaret eden Doğruyol, memurların yaşanan ekonomik kriz nedeniyle seçim öncesi ek zam beklediklerini vurguladı. 

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye depremde can veren vatandaşlarımızın sayısının da artmasından endişeli. ‘’Çok büyük bir felaket yaşadık, bundan ders çıkarmamız gerekir ama çıkarır mıyız belli değil’ hatırlatmasında bulunan Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, ‘’Kredi kartını hiç kullanmayan, cep telefonunu hiç kullanmayan sayısı belli. Ben İçişleri Bakanlığı tarafından mahalle mahalle isim listesinin açıklanmasında fayda görüyorum. Çünkü herkesin kafasında soru işareti var, hayatını kaybeden vatandaş sayımız 48 bin civarında mı diye’’ endişesini dle getirdi. İzmir’deki hastanelerin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda soru işaretleri olduğunu belirten Doğruyol yeni yapılan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ni kim teslim aldı merak ediyoruz dedi.

Son Mühür Tv’de ‘Gün Başlıyor’ programına kouk olan Ahmet Doğruyol’un açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle… 

Çok büyük bir acı… 

Depremde en sağlam durması gereken yerlerden biri sağlık kuruluşları. O depremde sağlık yardımı yapması gereken yerler onlar çünkü. Hatta biz sadece o hastaneler değil, o hastanelerde çalışacak olan personeli oturacakları binalar bile kendi inisiyatiflerine bırakılmamalı diye söylüyoruz. Neden, çünkü personel olmazsa oradaki binanın da manası kalmaz ondan. Ama son depremde gördük ki özellikle Hatay’da bir milyon nüfusa hizmet eden hastanelerimiz yerle bir oldu. 300’ün üzerinde sağlık çalışanımız kaybımız oldu. Hatay’da temsilcimiz Abdullah Gül’ün ifadesi var, eşi nöbetteyken deprem oluyor, koşa koşa gidiyor eşini ararken biri bağırıyor karanlıkta, abi üzerime basıyorsun diye, bu kadar büyük acı.

Uygulama kağıt üstünde kalmamalı… 

Altı yılık bina yerle bir. O hastanenin oraya yapılmaması gerektiği onlarca kez söylenmiş uyarılmış. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, kim sorumlusu, ortada kalan bir soru. Kağıt üstünde kalan uygulamalar bugün bizim on binlerce canımıza mal oluyor.  

 O bölgedeki arkadaşlarımızın hepsi depremzede… 

Arkadaşımızın eşinin cenazesi yedinci gün çıkarıldı o yedi gün içinde arkadaşlarımız sağlık yardımına devam etti. O bölgede çalışan tüm arkadaşlarımız aynı anda hepsi de bir depremzede.   

 İzmir ötekileştiriliyor… 

Van’da ve Adıyaman’da deprem olduğunda deprem tazminatı ödendi İzmir depreminde ödenmedi. İzmir ötekileştiriliyor diyoruz yok diyorlar ama var öyle bir şey.  

Buca Devlet Hastanesi’ni kim teslim aldı, merak ediyoruz! 

İzmir merkezde neredeyse yeni hastanemiz yok. Buca Devlet hastanesi yeni yapıldı o hastaneyi kim teslim aldı çok merak ediyoruz. Yarın öbür gün inşallah sıkıntı yaşamayız. Bizim eski binalarımızın yüzde 80’i depreme dayanıksız. Eğitim Diş hastanesi Çankaya’ya taşındı şimdi binası iyi değil diye yeniden yeni bina arıyoruz, yazık değil mi? 80 milyonun parası çarçur edildi. Bizim devlet hastanelerimizin yenilenmesi lazım. Bozyaka devlet hastanesi taşınacak, oradaki vatandaş üç-dört tane araç değiştirip şehir hastanesine nasıl gelecek? Şehir hastanesinin belli bölümleri açılabilir seçimden önce. Emin olun kendi personelimiz bile hastane içinde kolay kolay gideceği yere gidemiyor.   

Memurlarımız ek zam bekliyor… 

Memurlarımız da ek zam bekliyor şu anda. Seçim yatırımı şekilde verilmesi doğru değil. Yetkili sendika Memur-Sen bize yüzde 30 zam yeter diye açıklama yapıyor, şimdi yüzde 30 zam yeter mi? Alım gücü her geçen gün düşüyor. Yeni bir düzenlemeyle memurlara yeni bir zam yapılması gerekiyor. Doktor arkadaşlarımız güvenlik görevlisinden, temizlikçi arkadaşlardan az maaş alır hale gelmişti. Dengeyi kurmak lazım. Hemşireye 100 lira verirken o doktor 2 bin 500 verilmemesi lazım. O dengeyi bir türlü kuramadılar. Mevcut hükümet memurlardan oy almak istiyorsa ek zam vermesi lazım.