Birlik SAĞLIK-SEN Gaziantep’te Teşkilatlandı

Gaziantep ilimizde bağımsızlık meşalesi düsturu ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız ve saygıdeğer kamu çalışanları huzurunda yönetimimizle birlikte sendikamızı ilan etmeden önce Filistin‘de yaşanan ve masum sivillerin katledildiği, özellikle ve özellikle çocukların dünyada hiçbir yerde, hiçbir savaşta katledilmediği kadar katledildiği ,Filistin Savaşını kınayarak başlamak istiyoruz. Burada tüm Dünyadaki ülkelerde artık bu akan kanın durmasını istiyoruz. Birlik sağlık-sen olarak Gaziantep artık şubeleşme yolunda… Sendikamız burada siyasi ve ideolojik sendikacılığın, panzehri olarak ilk adımını atmıştır.
Birlik sağlık-sen il koordinatörü METİN YILMAZ açıklamasında;
2002 yılında RESUL AKAY genel başkanımızın önderliğinde , bu meşaleyi siyasi odaklara hizmet etmemek adına kamu emekçilerimizin emeğinin, hakkının ve çalışma ortamının savunulduğu bir sivil toplum kuruluşu olması hasabiyle BASK’ı teşkilatlandırmış olup ve bu bayrağı bugün bizlere teslim etmiş , bizler de bu kutlu yolda Gaziantep’te il temsilcimiz Yücel ŞİŞMAN ve yönetim kurulu üyelerimizin önderliğinde tüm Gaziantep ve dahi tüm dünyaya örnek olacak şekilde bu mücadeleyi sürdürmeye başlıyoruz.
Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın aracılığı ile diklenmeden dik durarak, yanlışa yanlış, doğruya doğru düsturu ile eğilmeden bükülmeden burada tüm halkımızın ve tüm kamu emekçilerinin huzurunda bir söz vererek sendikal meşalemizin ateşini yakıyoruz’ dedi.
YILMAZ konuşmasının devamında;
4688 sayılı sendikalar kanununun, kamu çalışanlarının bir avukatıymış gibi çalışanların ve iş verenlerin arasında adeta bir köprü görevi görerek, eksiklikleri çözüm önerilerimizle birlikte yöneticilerimizle el ele , kol kola , birlikte mücadele ederek çalışma ortamımızdaki eksikleri gidermek, onlarla beraber çalışanlarımızın daha müreffer bir şekilde yaşamasını sağlamak için bugün Gaziantep’te Birlik sağlık-sen i BASK çatısı altında ilan ediyoruz.’dedi
YILMAZ konuşmasının sonunda ;
Tüm kamu çalışanlarının artık gönül rahatlığıyla çıkan kanunların A sendikası B sendikası demeden hepimize etki ettiği aşikar ortadadır. Gelin bir olalım. Birlik olalım, diri olalım ,yanlışa hep beraber dur diyelim diyoruz. Birlik sağlık-sen çatısı altında siyasi ve ideolojik sendikacılığın panzehri olarak ortak akıl ve ortak mücadele ile Gaziantep il temzsilcimiz Yücel ŞİŞMAN başkanlığında buluşmaya davet ediyoruz.’dedi.